AG architecten
AG architecten renovatie Albert Hein Ingang

Renovatie Albert Heijn & parkeergarage Heemstede

AG architecten renovatie Albert Hein Ingang
AG architecten renovatie Albert Hein Perforatieplaat
AG architecten renovatie Albert Hein
AG architecten renovatie Albert Hein Gevel, perforatieplaten
  • YEAR : 2016
  • LOCATION : Heemstede
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

Een goudkleurig bladmotief geeft de Albert Heijn weer een frisse luxe uitstraling

De bestaande Albert Heijn Blekersvaartweg is uitgebreid en de gevels van de winkel en parkeergarage hebben een restyling ondergaan. Gekozen is voor een gevelbekleding met geperforeerde aluminium cassettes, met een speciaal ontworpen bladpatroon, in de kleur warmgoud. Ook is de parkeergarage voorzien van strekmetalen roosters in dezelfde kleur. Zo is weer een eigentijds en warm beeld gecreëerd voor het pand dat in de jaren negentig is gebouwd.

Dit is de tweede Albert Heijn supermarkt waar AG architecten aan heeft mogen werken. De eerste winkel was die in Overveen, langs de spoorlijn tussen Haarlem en Zandvoort. Wij hebben het gebouw in twee fasen uitgebreid, geheel in stijl van het originele ontwerp, een voormalig politiebureau uit 1936.