AG architecten
AG architecten herbestemming Lommerlust Balkons

Herbestemming zorgcentrum Lommerlust

AG architecten herbestemming Lommerlust kantine
AG architecten herbestemming Lommerlust blij
AG architecten herbestemming Lommerlust kantine2
AG architecten herbestemming Lommerlust Restaurant
AG architecten herbestemming Lommerlust Balkons
  • YEAR : 2015
  • LOCATION : Beverwijk
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

Zorgcentrum Lommerlust te Beverwijk

Binnen 4 maanden van idee naar verleende vergunning & binnen een jaar gebouwd

Een bestaand verzorgingstehuis in Beverwijk hebben wij zowel qua programma als qua vormgeving gemoderniseerd in minder dan anderhalf jaar tijd, van start bouwteam tot oplevering. Door het samenvoegen van telkens twee slaapkamers zijn er in totaal 104 zelfstandige appartementen gerealiseerd, met een woon-/slaapkamer, eigen keuken en eigen badkamer. Bovendien hebben wij balkons voor de gevels geplaatst, zodat alle bewoners een eigen buitenruimte hebben. Ook het interieur is grondig aangepakt: er is nu een prettig en eigentijds ingerichte entree met ontvangstbalie en restaurant, er is een ‘activiteitenwinkel’, een kapper, een kapel en er zijn diverse ruimten voor dagbesteding en fysiotherapie. De appartementen zijn zowel bedoeld voor mensen met een zorgindicatie als voor ouderen die er een woning willen huren. Alle woningen zijn dus geschikt voor mindervaliden en drempelloos toegankelijk. Een deel van de vroegere bewoners is na de renovatie teruggekomen en voelde zich gelukkig weer snel thuis in het vernieuwde Lommerlust.

• Opdrachtgever: Viva! Zorggroep
• Eigenaar gebouw: Woonzorg Nederland • Aannemer: Van Lith Bouwbedrijf
• Oplevering: 2015
• Van 186 kamers naar 104 zelfstandige appartementen
• 2.380m2 voorzieningen op de begane grond waaronder: kapper, winkel, restaurant, dagbehandeling, flexplekken en PG afdeling (met besloten tuin)
• Nieuwe balkons zijn toegevoegd voor alle appartementen