AG architecten

UMCG dagcentrum Oncologie opgeleverd

UMCG dagcentrum oncologie AG architecten Behandelkamer

In het UMCG ziekenhuis in Groningen is het bestaande, wat verouderde Dagcentrum Oncologie (o.a. chemotherapie) door AG architecten geheel verbouwd. Door het gebruik van warme kleuren en natuurlijke materialen en het gebruik van zelf ontworpen printbehang is een herkenbare en niet-klinische sfeer gecreëerd, aansluitend bij het eerder door AG architecten binnen dit ziekenhuis ontworpen Ambulant Oncologisch Centrum.

Een evaluatieonderzoek onder patiënten en medewerkers wees destijds uit dat men erg tevreden was over het AOC. Met een gemiddeld cijfer van 8,5 scoorde de inrichting en faciliteiten erg goed. Wij hopen dat patiënten en medewerkers over het Dagcentrum net zo positief zullen zijn, nu ook dit onderdeel van de Oncologische Zorg in het UMCG op niveau is.

UMCG dagcentrum oncologie AG architecten Behandelruimte UMCG dagcentrum oncologie AG architecten Behandelkamer