AG architecten

HDMZ Museum te Zandvoort opgeleverd

AG architecten HDMZ Museum 01-Entree, voorkant

Het HDMZ Museum te Zandvoort is op 1 maart geopend, maar gezien de huidige omstandigheden nu natuurlijk gesloten. Hopelijk kan het snel weer open, want het is prachtig geworden! De gevelafwerking van dit markante gebouw heeft voor veel hoofdbrekens gezorgd. We hebben uiteindelijk gekozen voor een innovatieve afwerking van bewerkt stucwerk op een harde isolatieplaat. Het stucwerk is voorzien van een met een bezem aangebrachte lijnenstructuur en ingestrooid parelmoer, waarbij de kleur en textuur de associatie met het Zandvoortse strand oproept. AG architecten heeft het museum in opdracht van de Stichting Geneviève ontworpen, de aannemer was Van der Worp en het interieur is door Studio Alkema ontworpen. Bekijk hier meer foto’s van en informatie over het project.