AG architecten

AG architecten in ArchitectuurNL

AG architecten energieneutrale kangoeroewoning Achterhuis overzicht
Leuk om te lezen! In dit artikel van ArchitectuurNL over meergeneratiewoningen gaat het over onze kangoeroewoning: https://www.architectuur.nl/project-in-context/meergeneratiewoningen
“AG Architecten uit Haarlem ontwierpen een energie-neutrale kangoeroewoning in de tuin van een monumentale villa (bouwjaar 1905) in Zandvoort. Door gebruik te maken van hoogteverschillen en de nieuwe woning op het duin en de tuin te oriënteren is er voor alle bewoners veel privacy, ook bij de buitenruimtes. De twee woningen zijn verbonden door een bestaande poort, op de plek waar vroeger schuren stonden. De ontwerpers spreken van een ‘tiny house’, met een woon-slaapgedeelte op de begane grond. Op de verdieping is een atelier gemaakt. Op het dak van de villa bevinden zich 28 PV-panelen die voorzien in de volledige energiebehoefte van de nieuwe woning. Deze is goed geïsoleerd, luchtdicht, uitgevoerd met driedubbele beglazing en voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning. De zonneschermen zijn geïntegreerd in het ontwerp en voorkomen opwarming. Het huis is voorzien van domotica, zodat de bewoner alle voorzieningen met een druk op de knop kan bedienen.”
Meer foto’s van het project vind je op de projectpagina.
 
 
YOUR COMMENT