AG architecten

Al uw wensen onder één dak

Huis bouwen, verbouwing of renovatie? Neem direct contact op met AG architecten. Laat u inspireren en adviseren. Van casco tot en met volledig ingerichte woning. Van mooie gevels tot en met de deurkrukken en gordijnen, zo u wenst.

AG architecten helpt u met het uitwerken van uw interieur-ideeën. U hoeft maar één ding te weten: wanneer voelt ú zich echt thuis? AG architecten helpt u graag uw wens te vervullen. Lees hier meer over ons werk als interieurarchitect.

Loenen aan de Vecht

Dit karakteristieke woonhuis op een groot kavel aan de Vecht hebben wij ontworpen voor een gezin met twee kinderen. Het bestemmingsplan was erg conserverend, met een beperkte nok- en goothoogte en met een maximale inhoud van 750 m3. Door optimaal gebruik te maken van de vergunningsvrije bouwmogelijkheden is toch een ruim en licht woonhuis gerealiseerd. Moderne, slanke aluminium kozijnen en strakke detaillering met zink en stuc zorgen voor een eigentijdse touch, terwijl het gevelbeeld naadloos past in de kenmerkende stijl van woonhuizen langs de Vecht.

 

AG architecten moderne rietgedekte villa Heemskerk

Moderne rietgedekte villa Heemskerk

In een wijk in Heemskerk met een aantal vrije kavels hebben wij dit moderne, rietgedekte woonhuis gerealiseerd. Door de combinatie van het volume van twee bouwlagen met een kap met een lagere aanbouw aan de tuinzijde is een spannend ontwerp ontstaan, wat in het interieur veel ruimtelijkheid oplevert. De combinatie van materialen, wit gekeimd metselwerk, grove bouwstenen, zwart aluminium gevelbekleding en een uitgesproken rieten kap levert een sterk beeld op. Een paar kavels verderop is inmiddels een tweede villa opgeleverd, met een andere kapvorm maar met een vergelijkbare uitstraling.

 

Verduurzamen bestaande villa

Verduurzamen bestaande villa

Een bestaande villa in de Wormer, prachtig gelegen aan het water, hebben wij zodanig verduurzaamd, dat de woning nagenoeg energieneutraal is geworden. Rondom is de gehele schil hoogwaardig geïsoleerd (dak, vloer en gevel) en voor de energieopwekking is gebruik gemaakt van duurzame bronnen. De kozijnen voorzien van triple beglazing. Het gehele dak is gebruikt voor energie-opwerking: er zijn gecombineerde PV/thermie-panelen en PV-panelen toegepast die meteen als dakbedekking fungeren.

 

Villa Reinders Bloemendaal AG architecten

Villa Bloemendaal

Op dit mooie kavel op een duin in Bloemendaal hebben wij een vrijstaande villa ontworpen, geheel naar wens van de opdrachtgevers. Hun voorliefde voor ronde vormen komt zowel in het exterieur als interieur terug, zelfs in de keuken. Vanaf het terras aan de achtergevel is er een riant uitzicht en de wellness-ruimte onder het glazen dak biedt ’s avonds zicht op de sterrenhemel.
 
Villa Zandvoort AG architecten

Villa Zandvoort

Van een bestaande, eenlaagse bungalow uit de jaren ’70 hebben wij door het toevoegen van een extra verdieping en door het geheel restylen van het exterieur een eigentijdse, riante villa mogen maken. De grote glaspuien bieden rondom zicht op de grote, besloten tuin. Ondanks het vele glas is de privacy dus geheel gewaarborgd.
 
Afbouw villa Bloemendaal AG architecten

Afbouw villa Bloemendaal

Deze woning werd gebouwd in het project park Brederode. De opdrachtgevers wilden echter een heel andere indeling dan de ontwikkelaar had laten tekenen en vroegen AG architecten om dit op zich te nemen. Het resultaat is een verrassend, modern familiehuis, waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de ruimte binnen het casco. De keuken en vaste kastenwanden zijn maatwerk en zeer bepalend voor de totale inrichting en sfeer. Ook de ouderslaapkamer op de bovenste etage is bijzonder; door de ruimte onder het ton-dak niet af te timmeren maar geheel in het zicht te laten is een mooie hoge en sfeervolle kamer gerealiseerd.

 

Ontwerp loft centrum Haarlem

Ontwerp loft centrum Haarlem

Dit appartement in een monumentaal pand in centrum Haarlem is gekocht door een gezin met twee kinderen. De opdracht was het realiseren van een woonkamer met woonkeuken en drie ruime slaapkamers in de bestaande open ruimte. De industriële sfeer van het bestaande pand met prachtige monumentale kapspanten en gietijzeren kozijnen hebben we behouden en kunnen versterken door het toepassen van zwart stalen binnenpuien, een stalen wenteltrap en een zwarte stalen steektrap in de slaapkamer van de zoon.

 

AG architecten verbouwing Aerdenhout

Verbouwing Aerdenhout

Deze bestaande woning hebben wij aan de tuinzijde uitgebreid. Zo konden wij voor deze familie een grote woon/eetkeuken realiseren, een riante bijkeuken en een fitnessruimte. Het zwembad en zonneterras in de tuin is mee-ontworpen en maakt de tuin tot een waar paradijs.
 
AG architecten verbouwing Haarlem

Verbouwing Haarlem

De bewoners van dit bijzondere huis vroegen ons een ontwerp te maken voor een eetkeuken. In de bestaande situatie was er een klein, separaat keukentje en een aparte eetkamer.

Door het slopen van enkele tussenwanden hebben we een ruime leefkeuken gemaakt en is er een eenheid ontstaan met de bestaande aangrenzende woonkamer.

Er is een nieuwe keuken geplaatst en een mooie houten vloer. Een stalen pui met iets getint glas is als eyecatcher toegevoegd als entree vanuit de hal.

 

AG architecten verbouwing Bloemendaal

Verbouwing Bloemendaal

De gevels van dit woonhuis waren nog grotendeels in de originele staat, maar het houten spant in de nok van de topgevel was bij een eerdere verbouwing gesneuveld.

Ook ontbrak een entreeluifel. Beide elementen hebben wij weer toegevoegd, waardoor de gevel weer in de oude glorie is teruggebracht.

Alle badkamers en de keuken waren aan een grondige verbouwing toe. Wij hebben hiervoor een ontwerp gemaakt dat enerzijds modern is, maar zich anderzijds goed voegt in deze statige oude villa.

 

Appartement Amsterdam

Penthouse Amsterdam

In samenwerking met interieurontwerper Robert Kolenik hebben wij in het Amsterdam-Zuid van Berlage twee appartementen samengevoegd tot een schitterend penthouse. Eye-catcher is de prachtig gedetailleerde trap die de living verbind met de woonkeuken. Deze is gesitueerd aan het dakterras met uitzicht van Okura Hotel tot de Zuid-as.

 

AG architecten verbouwing Heemstede

Verbouwing Heemstede

De verbouwing van deze jaren '30 woning is recent opgeleverd. De woning was in slechte staat; alle installaties zijn vernieuwd en het interieur is met behoud van de originele details volledig gemoderniseerd. De bergzolder is door de toevoeging van een grote dakkapel aan de achterzijde een bruikbare ruimte geworden, met een ruime hoofdslaapkamer met badkamer aan de achterzijde en een logeerkamer aan de voorgevel.

 

Nieuwbouw woning centrum Haarlem AG architecten

Nieuwbouw centrum Haarlem

In een mooi stuk monumentaal Haarlem, naast molen de Adriaan, hebben wij dit nieuwbouwpandje gerealiseerd. Passend in de omgeving maar met een modern, ruim en licht interieur. Het was een lang traject, want bouwen in de binnenstad van Haarlem is niet eenvoudig gebleken. Maar de aanhouder wint, en de opdrachtgever is verguld met zijn nieuwe onderkomen.

 

Villa Noordwijk

Ontwerp villa Noordwijk

Voor een prachtige kavel in het bos hebben wij deze monumentale villa ontworpen. De gemetselde gevels zijn gecombineerd met houten gevelementen in een compositie die recht doet aan de natuurlijke, bosrijke locatie. De woning wordt voorzien van zonnepanelen op het platte dak, triple beglazing en een warmtepompinstallatie. Onder de woning is een grote kelder met o.a. een fitnessruimte en wijnkelder.