AG architecten Haarlem

Waar zijn wij momenteel zoal mee bezig ?

Omdat wij zowel voor particuliere opdrachtgevers als voor professionals werken, hebben wij zeer uiteenlopende opdrachten. Zo ontwerpen wij woonhuizen voor particulieren op vrije kavels, realiseren wij voor een groep huisartsen een zgn. HOED en werken we aan een hip hotel in een bestaand pand in Amsterdam. Wij worden graag verrast door nieuwe uitdagingen. Neem dus vandaag nog contact op.

Actueel

 

AG architecten ontwerpt openbare gebouwen

Een van de specialiteiten van AG architecten is het ontwerpen van openbare gebouwen, zoals een ziekenhuis of bibliotheek. Kijk hieronder voor recente voorbeelden. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact op.

AG architecten nieuw museum Zandvoort

Een nieuw museum voor Zandvoort

Van een kunstcollectie en een droom naar een museum voor Zandvoort

Een kunstminnende Zandvoorter wilde graag op zijn oude dag iets betekenen voor zijn dorp. Het braakliggend terrein in het centrum van Zandvoort bleek beschikbaar voor een dergelijk nobel initiatief en AG architecten toog aan het werk om voor de Stichting Genevieve een modern, functioneel, maar vooral ook Zandvoorts gebouw voor deze lastige locatie te ontwerpen. In het voorjaar van 2018 is men gestart met de bouw. De gevelafwerking van dit markante, alzijdige eenlaagse gebouw heeft voor veel hoofdbrekens gezorgd. Er is uiteindelijk gekozen voor een innovatieve afwerking van bewerkt stucwerk op een harde isolatieplaat. Het stucwerk is voorzien van een met een bezem aangebrachte lijnenstructuur en ingestrooid parelmoer, waarbij de kleur en textuur de associatie met het Zandvoortse strand oproept.

 

AG architecten gezondheidscentrum wijkcentrum

Inrichting gezondheidscentrum

De entree en een aantal ruimtes van een bestaand gezondheidscentrum annex wijkcentrum functioneerden niet naar behoren. Wij hebben de bestaande trap aangepast, maatwerk wachtbanken geplaatst en de gebruikte kleuren en materialen gewijzigd. Zo zijn de entreehal, maar onder andere ook de cursusruimte/dansstudio, getransformeerd tot overzichtelijke en rustige ruimtes.

 

Groningen Cancer Center

Groningen Cancer Center

De afbouw en inrichting van dit oncologisch centrum hebben wij eind 2011 afgerond en werd geopend door prinses Margriet. Het is een moderne, innovatieve polikliniek geworden, waar de patiënt centraal staat. Door overzichtelijke, prettige ruimten te maken met een warme, natuurlijke sfeer hopen wij als architecten enigszins te kunnen bijdragen aan de zorg voor kankerpatiënten in de regio.

 

Advocatenkantoor Amsterdam

Advocatenkantoor Amsterdam

In dit monumentale pand aan de Lairessestraat in Amsterdam hebben wij de inrichting van een advocatenkantoor ontworpen. Men wilde een moderne, frisse uitstraling, passend bij de nieuwe start van een aantal partners op een nieuwe locatie. De kantoren en vergaderruimten zijn royaal en licht en optimaal transparant door geluidwerende glaswanden. De XXL leestafel/bar vormt het hart van het kantoor. Hier komt men elkaar tegen voor koffie, overleg of het printen van stukken.

 

Renovatie Universiteitsbibliotheek Groningen

Renovatie Universiteitsbibliotheek

AG architecten won in 2014 de competitie voor de grootscheepse renovatie van de bibliotheek van de Universiteit Groningen. Het bestaande pand zou maar liefst 2200 studenten-werkplekken moeten krijgen en een geheel nieuwe, eigentijdse uitstraling. Met het hele dak vol zonnepanelen en een innovatief nieuw klimaatsysteem werd het gebouw bovendien optimaal verduurzaamd. In mei 2017 waren de vier verdiepingen, die een voor een geheel werden gestript en door AG opnieuw ingedeeld en ingericht, gereed; al die tijd is het gebouw voor studenten toegankelijk gebleven.

Foto's door Egbert de Boer: egbertdeboer.com.

 

Polikliniek met prikpoli

Polikliniek met prikpoli (bloedafname)

Deze polikliniek in het UMCG is een combinatie van een zgn. functiepoli met een poli voor bloed- en urineafname. De uitdaging was om de routing van de verschillende patiëntenstromen op een logische wijze vorm te geven. Ook wilde men dat de beide afdelingen binnen één ruimte elk een eigen gezicht zouden krijgen. Eind 2016 werd het project opgeleverd.

 

Inrichting Noordentree UMCG

Inrichting Noordentree UMCG

In het UMCG ziekenhuis is aan de Noordzijde een tweede entree gerealiseerd. Wij hebben daarvoor de inrichting en afwerking ontworpen, met o.a. een vrijstaande balie en wachtbanken. De sfeer van een overdekte buitenruimte hebben we bereikt door hardsteen tegelbestrating en door de inrichting vorm te geven als robuust straatmeubilair.

 

Prikpoli Oncologie UMCG

Prikpoli Oncologie UMCG

Als onderdeel van de zorg voor kankerpatiënten in het UMCG-ziekenhuis in Groningen hebben wij deze poli voor bloedafname ontworpen. De sfeer moest aansluiten bij de eerder door ons ontworpen polikliniek voor Oncologie, het Groningen Cancer Center. Natuurlijke kleuren en materialen en een print met beelden van de Groningse binnenstad zijn ingezet om een prettige, niet klinische sfeer te bereiken.